En månad går fort. Nu är vi redan i mitten på januari, fast det är dåligt med vinter vad gäller kyla och snö. Man kan kalla det riktigt skitväder med regn och blåst för det mesta. Vid sådana förhållanden så är det intressant att veta hur livet framskrider i testkuporna. 

  Denna vinter blir den andra med försöket att övervintra ett minisamhälle på fyra hls-ramar. Förra vintern gick det ju inte så bra En miniavläggares död.  Men det hade ju sina orsaker så därför blev det ett nytt försök denna vinter.

 

 Hittills går det precis som det var tänkt. Klungan sitter bak i lådan nästan på samma höjd som förra månaden. 


 Klungan har brett ut sig lite så att det syns bin på framsidan också. Som ni kanske märker så står ramarna med kakgatorna rakt in från ingången. Den lilla fukt som alstras syns, som imma på kanalplastens insida, mest i nedre delen.

 

  När sidoskivorna avlägsnats så  kan man konstatera att foder finns gott om  i ytterramarna. Ett så här litet samhälle förbrukar mer foder i förhållande till sin storlek än ett normalstort. 

Vi får se vid februarikollen hur det ser ut då om de behöver något tillskott vad gäller foderförsörjningen. 

 Testlådan med lågnormalramar får jag vänta med att visa. Det tar i och blåsa rejält så det är svårt att hålla ordning på grejerna och samtidigt fotografera.