Nu flödar honungen in. Slungan har redan varit igång vid två tillfällen. I slutet på maj slungades rapshonung och nu  en vecka efter att den slutat blomma är det slungning som gäller. Det är viktigt att ta hand om honung efter oljeväxter snarast efter att de blommat över. I annat fall kan den kristallisera i kakorna och blir väldigt svår att både slunga och sila.

 Slingning av honung är en lite kladdig verksamhet. Därför sparar jag alla gamla dagstidningar som kommer väl till pass som täckmaterial av både golv och bord.   När man hållit på ett tag är det lätt att bara riva bort ett uppslag så är det lika rent som från början.

          

   När en honungsram är täckt så mycket som ramen på avtäckningsbordet så är den mogen för slungning. När det gäller rapshonung så räcker det att en remsa i överkanten är täckt.

                                                                                                                                                                                                                                    

         
            

             

               

 Efter denna början på säsongen så verkar det bli ett rekordår vad gäller honung.
 
 Med vänlig hälsning. från Jano.