Januari brukar vara den kallaste vintermånaden här i söder, men någon nämnvärd kyla har det inte varit ännu. Det var några dagar efter nyår med som lägst 11 grader kallt, annars har kylan mest varit som nattfrost enstaka nätter. Det har nu gått ytterligare en månad och testkuporna ska kollas. Det ska bli intressant att se var klungan är placerad nu och hur mycket lådorna väger. Temperaturen i HLS-lådan ligger fortfarande kvar runt 25 grader  grader så klungans centrum borde vara mitt i lådan där givaren sitter. Eftersom detta är första vintertestet med ett så litet utrymme som 4 HLS-ramar är det särskilt intressant att följa. 

 Nu har det åter blivit lite vinterväder. I natt var här 9 grader kallt och nu när testkupan kollas är det 3 grader kallt men solen skiner svagt nu kl 15.00

Lådan sedd  från baksidan.                                                          

Lådan sedd från flustersidan, med klungan centralt placerad runt temp-givaren som visar 26,4 grader efter denna "brutala" störning

  

 Lådan hade lättnat ytterligare 0.5 kg sedan mitten på december. Det ska bli intressant att se hur länge fodret räcker. Där borde finnas ett par kilo kvar.

 Lågnormallådan kunde inte kollas i dag för huven hade fastnat, antagligen har den frusit fast i bottnen..  Men det ska bli varmare igen om några dagar så jag får återkomma då. 

Mvh. Jano