Vädret växlar snabbt här på västkusten.  Nu är det åter plusgrader och huven har tinat loss från bottnen. Det är ju ingen huv i egentlig mening utan fyra sammanfogade väggar av frigolit som träs över lådan. Den står på bottnen som runt om är lite större än lådan och har ett avtagbart tak över. För att hindra fastfrysning bör det vara någon form av distans mellan bottnen och huven som jag får fixa till. Detta är fjärde vintern med detta test och alla har övervintrat perfekt. Nu är ju inte denna fjärde vinter slut än, men det som sker i kupan följer samma mönster som tidigare vintrar. Det går bra att övervintra små avläggare också om de inte tvingas övervintra på ett sätt som är främmande för dem. 

 Nu syns en liten del av klungan även från baksidan på lådan.


 Klungan är samlad  i mitten av lådan på de fyra bortre ramarna. Den femte ramen är full med foder. Över och bakom klungan finns också mycket foder kvar

 Det var 24 grader varmt i mitten på lådan i dag. Givaren sitter mellan tredje och fjärde ramen räknat från vänster på flustersidan. Ute var det 3 plusgrader.

Lådan vägde i december 12 kg och idag vägde den 11,5 kilo. Här har alltså gått åt 0,5 kg på en vintermånad och biklungan sitter nästan på samma ställe.

 / Jano