Torkan fortsätter så nu är det ingen ide' att vänta på mera honung. Det blev rätt hyfsat med de två första skattningarna i maj och juni så jag är ändå nöjd. Den honung som finns i kupan nu får bina behålla och därtill drivfodras för att få bisamhället att producera det viktiga yngel som är grunden för  övervintringen. Bisamhället inför och under vintern. 

Torkan och värmen gör att det inte blir någon nektar i de blommor  som inte vissnar bort. För att inte bina ska svälta har de hitintills drivfodrats en vecka med honung uppslammat i vatten 50/50, men eftersom inget ytterligare nektardrag kan förväntas övergår jag nu till 40 %-tig sockerlösning. Jag ger dem fodret i en 700 grams honungsburk  med ett par tre dagars mellanrum fram till invintringen som blir omkring den 15 augusti i år. 

Bilden till höger  visar foderburken med några små hål borrade i locket.

  Bilden ovan visar hur burken kan placeras upp och ner i hålet på  foderbrädan. En extra påbyggnad i mitten på brädan hindra burken att nå ner till ramarnas överlister. På bilderna är det en avläggare i en trågkupa som får foder/vatten men principen är den samma. En fördel med glasburken är att man ser när påfyllning behövs.

/ Jano