Hej! 

 Temperaturen i kupan har legat i stort sett konstant sedan början på mars. Huvuddelen av klungan sitter fortfarande kvar i högra delen av yngellådan där det är 30 grader varmt. Rakt ovanför i skattlådan med fodret är det 15 grader kallare. Det är även en markant skillnad på värmen i yngellådan. I den vänstra delen är det bara 18 grader och vänstra delen av skattlådan lite över 12 grader.  Ute var det  lite över 5 grader i dag.


 

 När jag lyfter av locket så ser man inte ett enda bi häruppe. Det betyder att det mesta av fodret är fortfarande orört. Det fantastiska är att bin invintrade på detta sätt tål en hel del störning utan att reagera. Tempgivarna är fixerade på ståltrådar som är nedstuckna mellan ramarna i mitten. Givarna sitter ner på halva ramen med avstånd mellan dem som bilden visar.  I yngellådan är de monterade på samma sätt.

 Bina har inte visat sig ute än, men när de gjort det ska jag lyfta av skattlådan och kolla om det kan vara yngel i yngellådan med de temperaturer som visas. Men jag tror det måste vara varmare i hela utrymmet innan bina vill att drottningen ska börja med denna sysselsättning. Men vi får se då hur det ser ut.

 Ha de bra så länge önskar Jano.