Den 3 juli gjordes en fem-ramars avläggare som skulle fått en mogen drottningcell från observationskupan. Men det blev inte så för jag var för sen, drottningarna hade redan kläckts en dag tidigare än jag räknat med. Överflyttning av drottningcell. 2018-07-04. 

 Ett par dagar senare öppnade jag avläggaren och då var där en påbörjad drottningcell. Jag låter det vara, så får jag se om det blir någon drottning av denna, tänkte jag. 

 Nu har det gått nästan tre veckor sedan dess och nyfikenheten är stor. Avläggaren måste kollas om det blev en drottning eller inte.  

 En drottning borde finnas för det fanns nu flera upprivna drottningceller. Jag kunde inte se varken drottning eller ägg i myllret av bin, men kanske är hon ute och flyger för parning. Det kan bli problem med detta. På grund av torkan så har de flesta drönare redan motats ut ur kuporna. 

 Om ett par veckor får jag svar på om hon lyckats hitta någon friare och om det finns yngel i lådan. Det är alltid lika spännande att följa utvecklingen i en avläggare. 

 / Jano