Nu är mina bisamhällen ordnade för vintervilan Invintringen. 

 Två små avläggare, som stod intill varandra, förenades nu under kvällen medelst tidningspapper. Drottningarna i dessa får själva göra upp om vem som ska föra samhället vidare. Bilden till höger visar det ena samhället blottat. Ett tidningspapper perforerat med en gammal avtäckningsgaffel lades över lådan. 

Lådan med den andra avläggaren ställdes upp. Denna innehåller också 6 ramar och passades in så att ramarna står rakt över varandra. 


 


Eftersom den övre lådan var en vanlig oisolerad skattlåda så kom en yttre huv på. Nu får avläggarna stå så ett par dagar, sedan ska alla yngelramarna samlas i undre lådan och fodret i lådan över. 

 Alla samhällena har drivfodrats lite efter slutskattningen för ett par veckor sedan. Det fortsätter jag med ytterligare någon vecka innan de får foder i mer koncentrerad sockerlösning att jobba med.  Honung och drivfoder utgör ca hälften av behovet så det blir en komplettering med ca 6 kg. Då är mängden tillräcklig för att det ska finnas foder övre lådans  alla ramar.